Yüz Germe Nasıl Olur?

İçindekiler

Yüz estetiği ya da yüz germe ameliyatı, hastanın gevşeyen veya sarkmış olan yüz derisinin fazlalıklarının alınıp, daha genç bir yüz görünümü kazandırılmasıdır. Yapılacak ameliyat, yaşlanmayı durdurmaz, ama aslında saati geri çevirir, yüz görüntünüzde gençleşme sağlar. Yaşlanma saati geri döndürülür, ama çalışmaya devam eder. Bazıları 7-15 yıl sonra tekrar cerrahiye ihtiyaç duyarken, birçok hastada ikinci bir yüz germe gerekmez.

Yüz germe edilebilen bir hal alır. Ancak çok yakından bakılırsa fark edilebilir ve hafif bir makyajla gizlenebilir. Derinin yaşlanmasıyla birlikte deri yapısında bulunan elastik lifler azalır, deri altı yağ dokusu incelir. Böylece giderek artan ve derinleşen kırışıklar ve çizgiler ortaya çıkar. Buna yüzün yaşlanması diyoruz. Yüz germe ameliyatı yaşlanma sonucunda bollaşan yüz derisinin uygun yerlerden kesilip yüzün yan taraflarından arkaya-yukarı doğru çekilerek gerilmesi ve fazla kısımlarının kesilerek tekrar dikilmesinden ibarettir.

Tabii her ameliyatta olduğu gibi yüz germenin de çok önemli püf noktaları vardır. En önemli konulardan biri, yüz mimik kaslarını hareket ettiren yüz sinirinin korunmasıdır. Bu sinir her iki yanak bölgesinde çok ince dallara ayrılmakta ve derinin altında uzanmaktadır.


Yüz Germe Ameliyatı Sonrası Ameliyat İzi

Saçlı deri içinden başlar, kulak hizasında kulağın önüne geçer sonra aşağıda tekrar saçlı deri içine girer. Kulak önünde kalan kısmı ameliyat sonrasında görülebilecek yegane kısmıdır. Bu nedenle çok ince dikişlerle dikilerek çok az iz kalması amaçlanır. Hastaların çoğu ameliyattan sonra 2-3 haftada işine dönebilir. Önemli sosyal randevular içinse, 4-8 hafta beklemelidir. Ameliyat sonrası yüzde morluklar ve şişlikler oluşacaktır.

Son Güncelleme: 8 Eki 2024


DİKKAT!
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.
X
İnternet sitemizi ziyaret ederek Çerez Politikamızı kabul etmiş sayılırsınız.

E-Sonuç