Tek Tip Beslenmeyiniz
Tek tip besinlerle yapılan diyetlerin çoğu en başta kilo kaybetmeyi sağlamakta fakat başlangıçtaki hızlı kilo kaybından sonra eskisinden daha çok kilo alınmasına neden olmaktadır. Bu nedenle diyet içerisinde, her besin grubunda bulunan besinleri dengeli bir şekilde dağıtılması gerekir.
Kepekli Ekmek Yiyin
Kepekli ekmek, meyve ve sebzeler gibi posa oranı yüksek bir besindir. Beyaz ekmek yerine tercih edilmesi birçok avantaj doğurur.
Ekmek Kızartmanın Zayıflamaya Faydası Yoktur, Aksine Proteini Azalır
Lifli besinler hem zayıflatır hem de kanseri önler: Lifli besin diyeti.
Hem kolestorolü ve kan şekerini düzenler hem de kabızlık oluşumunu ve bağırsak kanserini önler . Bu nedenle lifli besinler yenmesini öneriyoruz.
Zayıflamak istiyorsanız daha önce yediğiniz gıdanın yarısını yemeli, yağlı yememeli, lifli gıdaları 2 kat daha fazla yemeliyiz. Haftada bir kez kırmızı et, diğer zamanlarda beyaz et yenmelidir.
Dondurulmuş gıdalar yenmemelidir. Sebze ve meyve ağırlıklı beslenmek gerekir. Bir öğünde yemek yeme süresi en az 20 dakika olmalıdır Üç öğün yerine altı öğün yemek yiyin, ama porsiyonları küçültün. Gün boyunca su yudumlayın.
Yağsız et yemeye özen gösterin. Daha fazla sebze, meyve ve tahıl grubunu tercih edin. Kırmızı et yerine derisiz tavuk, hindi ve balık eti yiyiniz. Yemeklerinizi küçük porsiyonlar halinde tüketin. Daha küçük yemek tabağı kullanın. Yağ oranı düşük besinler tercih edin. Yağsız yoğurt yiyin.
Yemekten kalkar kalkmaz dişlerinizi fırçalayın Erken yemek yiyin. Özellikle sabah kahvaltılarında karnınızı iyice doyurun.
Gece yememeye özen gösterin. Fazla kalori veren yiyeceklerden uzak durun. Aldığınız yiyeceklerin kalorilerine dikkat edin. Çikolata ve şekerlemelerden uzak durun. Yemeklere koyduğunuz yağ miktarını azaltın. Yemeklerin suyundan daha çok posa kısmını tercih edin. Bol sebze ve meyve tercih edin. Cips, yağlı patlamış mısır, yağlı kraker, börek, çörek, pasta v.b. yiyecekleri tüketmeyin ya da seyrek ve az miktarda tüketin.
Bol bol su için. Kızartma yerine fırın, haşlama ya da ızgara tercih ediniz Pişirirken yağsız tavalar kullanın. Yemeklere koyduğunuz yağı yarı yarıya azaltın Sıvı yağı tercih edin. Bu kalbiniz için de önemlidir.
Televizyon izlerken yemek yemeyin Ayakta değil masada yemek yiyin. Evden aç çıkmayın. Ekmek sepetini masada bulundurmayın. Fazla kaçırmışsanız bir sonraki öğün veya günde daha az yiyin Haftada bir kez tartılın.
Sabah, aç karnına, aynı tartı ve aynı giysilerle tartılın Aperatif olarak bir şeyler içmek istediğinizde sadece domates suyu için. Izgara yapacağınız eti yağlamayın. Her öğünden önce Eti form gibi bir bisküvi yiyin Bu, açlık hissinizi yok etmeye yarar Her lokmanızı 15- 20 kere çiğneyin.
Öğün saatleri dışında sakız çiğnemeyin; sakız çiğnemek açlık hissinizi artırır Et ve balığı alüminyum folyoda fırında pişirin. Meyve sularını yarı yarıya maden suyuyla karıştırıp öyle için.
Öğünler arasında bir şey yemek istediğinizde havuç, salatalık veya ekşi elma yiyin Bitki özlü çaylar, özellikle yeşil çay faydalıdır. Aç karnına sirke, limon suyu ve greyfurt suyu içilerek zayıflamak mümkün değildir.
Bisküvi, grisini, peksimet, kızarmış ekmek gibi besinlerin tüketilmesi de zayıflamayı sağlamaz. Fazla yenirse kilo aldırır.
Hazır satılan ”diyet” ürünler, yağları azaltılmış veya şeker yerine tatlandırıcı eklenmiş olsa da kalori değerleri olduğundan fazla yenmemelidir.
Zayıflama çaylarının başlangıçta etkisi varmış gibi görünse de ileri aşamada faydası olmaz. Kahve vücuttaki su miktarını azalttığı için az tüketilmeli veya kahve içilirse fazla su içilmelidir.